На Ужгородщині крали нафту

Зловмисники зробили “Врізку в нафотопровід.

Слідчо-оперативна група Ужгородського РВ сьогодні вночі попередила скоєння незаконної «врізки» до нафтопродуктопроводу «Дружба», що належить ПАТ «Укртранснафта» та подальшого викрадення нафтопродукту.22 червня 2014 року о 00 год. 30 хв. по телефонній лінії «102» надійшло повідомлення від невідомої особи про те, що у винограднику біля с.Чабанівка, невідомі особи намагаються викрасти бетонні стовпчики. Негайно для попередження скоєння злочину та затримання злочинців на місце події виїхала слідчо–оперативна група Ужгородського РВ.

Прибувши на місце події в ході пошуку вказаних осіб працівники здивувались, адже замість крадіїв бетонних стовпчиків на відстані близько 2 кілометрів від с.Чабанівка в полі вони виявили 2 вантажних автомобіля марки «МАН» та самохідну бурильну установку – укладчик, що використовується для підземного прокладання шлангу. Як з’ясувалось, дана техніка знаходиться на відстані 300 м від магістральної труби нафтопродуктопроводу «Дружба», що належить ПАТ «Укртранснафта», м.Львів, і мала бути використана для вчинення «врізки» в нафтопродуктопровід та подальшого несанкціонованого відбору нафтопродуктів. Лише прикро, що злочинці побачивши, що до них наближається службовий міліцейський автомобіль, встигли накивати п’ятами з місця події, залишивши все своє майно.

В ході огляду місця події, крім 2 вантажних автомобілів марки «МАН» та самохідної бурильної установки – укладчика, було виявлено та вилучено два електроприлади не визначеного призначення, орієнтовно геолого-розвідувальну техніку типу навігаційного пристрою, за допомогою якої злочинці визначали місце проходження нафтопроводу.

За вище вказаним фактом слідчим відділенням Ужгородського РВ УМВС області розпочато досудове розслідування за ч.3 ст.15 – ч.2 ст.292 КК України.

Як вже встановлено в ході проведення оперативно – розшукових заходів та слідчих дій один із вилучених вантажних автомобілів уже потрапляв в поле зору правоохоронців та вилучався із місця скоєння крадіжки із нафтопродуктопроводу, однак в подальшому після ухвалення судом вироку відносно злочинців його було повернуто власнику.

На даний час вживається комплекс заходів, спрямованих на встановлення винних осіб та їх затримання.

Ганна Дан, Ужгородський РВ УМВС