Студенти УжНУ полегшили життя хворим дітям

Всім небайдужим подякували, що вони долучилися до проекту “Серце до серця”.

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» вручив подяки волонтерам, які невтомно працювали після пар, роботи, у вихідні, аби допомогти хворим діткам, зібравши для них якомога більше коштів.

«Цього року нам удалося зібрати 263 тисячі грн. Зважаючи на ситуацію в країні, ми задоволені результатом. Дуже активно долучилися до акції освітяни. Майже 60 волонтерів були студентами. Це засвідчує не тільки громадянську активність молоді, але й багатство її внутрішнього світу. І якість збирання коштів теж поліпшилися. Для нас дуже важливо, аби всі учасники відчували, що їхня праця цінується. Ми віддячуємо їм чи подяками, чи поїздками на рок-фестивалі, за кордон», – коментує Яна Сидор – представник ВБФ «Серце до серця» в Закарпатській області. Волонтери акції захоплено відгукуються про роботу в команді фонду й стверджують, що це дуже відкритий, альтруїстичний і здоровий колектив.

«У всеукраїнському благодійному фонді «Серце до серця» я вже 3 роки. Ставши волонтером, збирала кошти для діток, що хворіли на цукровий діабет. Торік теж добровільно допомагала, а вже цього року, крім волонтерства, долучилася й до організації. Робити добрі справи для інших – одне з кредо мого життя. Це єдина акція, у якій беру участь, оскільки знаю 100-відсотково, що зібрані гроші йдуть на конкретну справу, а не комусь у кишеню, як про це думає багато людей. Робота в «Серці» – це насамперед дружня атмосфера, адже сюди приходять ті, хто хоче допомогти, і це круто, коли розумієш, що ти не один, що нас – більшість. Це весело проведений час, нові знайомства. Недарма фонд називається «Серце до серця», бо він справді єднає щирі, добрі і люблячі серця. З року в рік чекаю акції, як і багато моїх знайомих. А найприємніше мені те, що вдається заряджати «сердечною» енергією інших людей, тому нас дедалі більше і більше», – коментує Христина Ярема, студентка філологічного факультету.

За результатами цьогорічної акції, найкращим волонтером стала Сідей Марія, студентка математичного факультету, яка третій рік поспіль бере участь в акції.

«Попередні роки я збирала невеликі суми – близько 100 грн. А цього вдалося принести до фонду 990,90. За три роки участі в організації я набула досвіду, як підходити до людей, що їм казати. Адже зазвичай усі поспішають, навіть у вихідні. Багато хто оминає волонтерів, але більшість кидає у скриньку хоча б кілька гривень. Були й такі, що й 50-, і 100-гривневі купюри жертвували. Враження залишилося позитивне, бо бачу, що люди не байдужі до благодійництва навіть у такий непростий час. Сподіватимуся, наступного року також буду мати змогу підтримати акцію», – коментує студентка математичного факультету Марія Сідей, яку визнали кращим волонтером цьогорічної акції «Серце до серця».

Медіацентр УжНУ