Як закарпатцям вберегтися від інсульту

Про це днями говорили в Ужгороді.

Щодня близько 40 тисяч українців помирають від інсульту. Досвідом лікування цієї недуги ділились в Ужгороді нейрохірурги з усього світу. На конференції лікарі мали нагоду ознайомитись і з новинками в цій галузі.

Цього річна тема «Карпатських читань» – боротьба та профілактика інсульту. Фахівці із Закарпаття, усієї України та гості з-за кордону обмінювались досвідом лікування недуги.інсульт – одна з основних причин смертності та інвалідизації населення.

Щоденно близько 40 тисяч українців помирають від хвороби. Багато хто залишається прикутим до ліжка, та ще більше хвилює медиків: інсульт помолодів.На конференції представлена фармацевтична і наукова виставка, аби лікарі мали нагоду ознайомитись з новинками в галузі. Основна мета фахівців, обговорити як боротися з інсультами та яким чином переконати оточуючих у тому, що цього стану можна уникнути. Ще одна тема обговорення – операції при вогнепальних пораненнях в голову та хребет. Микола Поліщук має власний досвід: буквально кілька днів тому оглядав поранених зі Сходу в лікарні в Харкові. Через останні події в країні ця тема стала особливо актуальною відтак не могли оминути її детального вивчення.

Володимир Смоланка, головний нейрохірург області в свою чергу пообіцяв додати це питання в навчальний процес в предметі екстрена медицина. А повертаючись власне до теми повідомив, аби зупинити інсульт варто тільки полюбити себе. Розповів кілька правил, що допоможуть вберегти своє здоров’я. Головне – це профілактика.

“М-Студіо”