Закарпатська пенсіонерка “виростила” собі проблеми

415 рослин маку – для господині на тістечка, а для міліції – на кримінальну справу.

На протязі тижня працівниками Іршавського райвідділу міліції вже вдруге виявлено факт незаконного вирощування снодійного маку. Люди продовжують висаджувати на присадибних ділянка нарковмісні рослини.

Не пасуть задніх у вирощуванню маку мешканці села Білки. На присадибній ділянці жінки-пенсіонерки, під час огляду дворогосподарства працівниками Іршавського райвідділу було виявлено 415 рослин снодійного маку. Зі слів жінки, мак вона сіяла та вирощувала на своїй ділянці для власних потреб. Та чи не краще купити в магазині чи на ринку законно вирощений спеціалістами господарства мак, ніж мати проблеми з законом.

Як розповів т.в.о. начальника Іршавського райвідділу міліції підполковник Мирон Черничко, що незважаючи на роз’яснювально-профілактичну роботу, іршавщани продовжують вирощувати на своїх городах мак, який для певної категорії людей служить наркосировиною.

Факт вилучення маку у селі Білки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель). Триває слідство, під час якого встановлять, для чого жінка вирощувала заборонені законом рослини.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС