За продаж коноплі закарпатець отримав 5 років

Однак сяде він тільки, якщо порушить умови випробувального терміну.

26-річного мешканця села Приборжавське, що на Іршавщині суд визнав винним у збуті наркотиків і засудив на 5 років покарання, щоправда з відстрочкою.

На початку року працівники Іршавського райвідділу міліції по боротьбі з незаконним обігом наркотиків отримали оперативну інформацію про наркообрудку, що планується в селі Довге Іршавського району. В ході її реалізації, вечірньої пори, правоохоронці затримали на вулиці біля санаторію 26-річного мешканця села Приборжавське, який збув марихуану за 100 грн покупцеві із Івано-Франківщини.

У подальшому за даним фактом слідчим Іршавського райвідділу було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення. пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

За висновком експерта вилучена подрібнена речовина рослинного походження, яку незаконно зберігав молодий чоловік мала ознаки коноплі, яка є особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якої заборонено. У судовому засідання молодий чоловік свою вину визнав повністю і розповів, що наркотичну речовину придбав у невідомої особи у Мукачеві, а далі вирішив її продати. Зокрема, підсудний щиро розкаявся у вчиненому.

Врахувавши обставини, вивчивши всі докази, 26-річного мешканця с.Приборжавське Іршавським райсудом було засуджено до 5 років позбавлення волі. Однак, врахувавши те, що підсудний активно сприяв розкриттю злочину, раніше не притягувався до кримінальної відповідальності його було звільнено від покарання з іспитовим терміном у 3 роки відстрочки від покарання.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС