Хто на Закарпатті у зоні пожежного ризику?

Сільське населення перебуває у вкрай важкій ситуації.

31 березня під головуванням заступника голови Закарпатської обласної державної адміністрації Михайла Рівіса відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядок денний були винесено багато питань, зокрема: стан питного водопостачання, підвищення якості питної води та виконання обласної програми «Питна вода Закарпаття» на 2012-2020 роки; обладнання об’єктів системами раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення у разі їх виникнення; створення, функціонування та фінансування підрозділів місцевої пожежної охорони на території області. Не оминули увагою присутні й питання зменшення невиробничого травматизму в краї та шляхів щодо його мінімізації.

Виступаючи перед присутніми, начальник відділу реагування на надзвичайні ситуації підполковник Дмитро Лешко зазначив, що з початку року в області виникло 732 пожежі, більша частина з яких – у будинках сільської місцевості. Тож, для протипожежного захисту житлового фонду сільської місцевості актуальною проблемою є віддаленість від районних відділів державної пожежної охорони. І під час виникнення пожежі кожна згаяна мить на очікування чергової варти пожежно-рятувального підрозділу з райцентру може стати фатальною. Тому створення на місцях підрозділів місцевої пожежної охорони відповідно до «Регіональної програми забезпечення пожежної безпеки на території Закарпатської області на 2013-2015 роки є на даний час потрібним та вкрай важливим кроком. Заради безпеки мешканців проблему потрібно вирішувати, і єдиний вихід – це робити спільними зусиллями керівництва Управління ДСНС в області, місцевої влади, органів самоврядування та громади.

Начальник управління ДСНС у області Мирослав Щербей зазначив, що пожежно-рятувальні підрозділи й техніка готові до дій за призначенням, проте дієва підтримка органів влади та місцевого самоврядування на місцях у разі можливого ускладнення ситуації рятувальникам завжди потрібна. Для вивчення стану підготовки районів до можливих подій літнього періоду вогнеборцями проводитимуться відповідні заходи.

У ДСНС України у Закарпатській області