Цими вихідними в Ужгороді відбудеться модний показ

В місті зберуться українські кутюр’є, аби представити свої колекції на UZHGOROD FASHION DAY

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів UZHGOROD FASHION DAY, який увосьме проходитиме в Ужгороді 28-29 червня. На поважну модну подію приїдуть дизайнери зі Львова, Івано-Франківська, Хмельницька, Чернівців, Києва. Демонструватимуть свою творчість і ужгородські кутюр’є .

Як розповів Влад Лакатош, організатор UZHGOROD FASHION DAY, щороку кількість дизайнерів, які приїжджають до Ужгорода, збільшується. Цього року модні покази розділили на два дні, оскільки минулого року UZHGOROD FASHION DAY був особливо насичений та тривав кілька годин. «У перший день покази триватимуть у салоні Citroen в Ужгород (Минай), другий день показів проходитиме у готельному комплексі «Прага». Початок о 20.00, – каже Влад Лакатош. – Вперше хочемо провести шоу-рум, де можна детально вивчити моделі кожного дизайнера, спробувати на дотик. Цього року до нас вперше приєдналася ювелірна компанія «Золотий вік», адже мода та золото досить пов’язані. Приїдуть дизайнери зі Львова, Івано-Франківська, Хмельницька, Чернівців, Києва. В Ужгороді близько 10 дизайнерів, мінімум четверо з них продемонструють свої роботи, наприклад, Жужанна Богдан, Юлія Українець».

Анна Штефанюк, співорганізатор, регіональний директор компанії «Золотий вік» зауважила, що у показах братимуть участь талановиті люди. «Сьогодні важливо підтримувати вітчизняного виробника, – каже Анна Штефанюк, – Ми, зокрема, не перший рік працюємо на вітчизняному ринку і наш споживач любить українські товари. До цього літа наші дизайнери підготували колекцію вишуканих прикрас у золоті та сріблі, це квіткові мотиви, які доповнюють образ та підкреслюють легкість, невимушеність, жіночність».

За словами Анни, ужгородська модна подія може розширити свою географію та вийти у сусідні закордонні держави. Цього року в UZHGOROD FASHION DAY візьме участь дизайнер із Словаччини Іда Шандор, яка постійно демонструється у Празі, Братиславі, Відні.

Показ цього року, як і минулого, буде благодійним. Квитки – безкоштовні. Є одна умова: гості повинні принести дитячу іграшку чи книжку, які потім передадуть у дитячий будинок у Батьово. Минулого року також збирали кошти на лікування Максима Бігарі (було зібрано 12 тис.грн) . «Це, мабуть, єдиний показ, де запрошення даються безкоштовно, зазвичай на такі заходи вартість квитка складає від 100 до 300 грн», – каже Влад Лакатош. )

Демонструватимуть колекції дизайнерів моделі агентства «One Models».

Повідомили в Ужгородському прес-клубі