Заборонені ліки до України не потрапили

Панічні атаки одеситка не лікуватиме цим препаратом.

Працівники Чопської митниці Міндоходів виявили сімдесят пігулок медичного препарату «Xanax» у громадянки України. Їхала вона з Угорщини в Україну міжнародним пасажирським потягом в Одесу, однак, як у митній декларації так і при усному опитуванні не заявила, що перевозить пігулки, в яких міститься діюча речовина «alprazolam» по 0,25 мг в кожній.

Варто зазначити, що згідно з чинним законодавством щодо медичного препарату «Xanax» із вмістом психотропних речовин встановлено обмеження при переміщенні його через митний кордон. Крім того, для їх переміщення необхідний дозвіл на право ввезення (вивезення) чи на право транзиту.

Жителька «Південної Пальміри» під час перетину кордону ніяких документів, які дали б їй право безперешкодно ввезти медпрепарат в Україну, не мала. Працівники митниці щодо громадянки склали протокол про порушення митних правил.

Шановні громадяни, нагадуємо, що при перетині кордону надавайте митному органу достовірні відомості про особисті речі, які підлягають обов’язковому декларуванню у разі переміщення їх через митний кордон України, і тоді в’їзд чи виїзд з нашої держави буде для вас і швидким, і комфортним.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області