Митці краю згуртувалися заради миру

У Міжгір’ї триває фестиваль юних поетів, прозаїків, журналістів, митців фото та малюнку. Основним лозунгом заходу став мир у державі.

У мальовничому закарпатському краї — смт. Міжгір’я 3-7 липня під гаслом “Боже великий, святий і єдиний — нам Україну і мир збережи!” відбуватиметься ХI Міжнародний фестиваль юних поетів і прозаїків, журналістів, митців фото і малюнку, авторської пісні та літературно-мистецьких композицій “Рекітське сузір’я-2014” та Міст Миру “Україна — одна! Захід і Схід — разом!”, який офіційно розпочнеться 4 липня о 10.00 годині пішою ходою-процесією від православної церкви, далі — до греко-католицької, селищем.

Буде покладено квіти до пам’ятників миротворцям, Т. Шевченку, Василю Гренджі-Донському та до меморіальної дошки Петра Скунця. Упродовж фестивальних днів відбуватимуться конкурси, майстер-класи, екскурсії, заключний концерт патріотичних пісень, присвячених борцям за волю і незалежність України.
Ініціатори та організатори цього творчого дійства доклали чималих зусиль у підготовку до творчого форуму, що проводитиметься громадською організацією Малою Академією літератури і журналістики під егідою Міжнародного Центру впровадження програм ЮНЕСКО та за підтримки Закарпатської облдержадміністрації, Міжгірської райдержадміністрації, райради, дирекції Міжгірського професійного ліцею.

Незважаючи на всі складнощі, що виникли в Україні, кількість маліжан, які бажають взяти участь у фестивалі порівняно з минулим роком збільшилася. Участь у цьому дійстві візьмуть учасники із 14 областей України, заочні конкурсанти із Франції, Сполучених Штатів Америки, Польщі.
На фестивалі відбудеться презентація доопрацьованого і доповненого Гімну МАЛіЖ у виконанні учнів львівської школи мистецтв під диригуванням хормейстера Євгенія Карповича. Вдруге буде проведено колективне сходження на гору Вуличну поблизу смт. Міжгір’я. Конкурсанти фестивалю позмагаються у поданні сигналів трембітою, виконанні розучених закарпатських пісень і коломийок.

Прес-служба Малої Академії літератури і журналістики