Ужгородська міськрада конфліктує з власниками літніх кафе-терас

Ужгородські тераси хочуть звільнити від дозволів.

Про це мова зайшла на прес-конференції ужгородського ресторатора Роберта Левицького про проблеми підприємництва в місті, що проходила в Ужгородському прес-клубі.

Останнім часом, як відомо у місті розвинувся конфлікт між власниками тераси «Ля Буше» та виконавчим комітетом Ужгородської міської ради.

У ході конфлікту приватні підприємці звернулися до суду та прокуратури, котрі підтвердили бездіяльність та перевищення повноважень Виконавчим комітетом міської ради.

Юліанна Попп, котра в суді представляє директора закладу Катерину Бугембаєву, відмітила, що згідно чинного законодавства жоден дозвіл на право початку торгівлі не передбачений, отож і підтвердження дозволу на розміщення тимчасових об’єктів торгівлі є незаконним.

Наталя Лелекач, представник міськради, відмітила, що такі дозволи надаються згідно іншого рішення виконкому від 2011 року. Та підприємці все ж готові оскаржувати необхідність отримання дозволів у суді і сподіваються, що до їх ініціативи приєднаються інші небайдужі бізнесмени.

http://zaholovok.com.ua