Закарпатські активісти відзначили 15 років з дня заснування партії  «Батьківщина»

9 липня 1999 року була заснована партія Всеукраїнське об‘єднання «Батьківщина», яка наразі є найбільш потужною політичною силою в Україні. З нагоди ювілею, у середу, 9 липня, близько півсотні активістів партії з усієї області провели урочисте засідання в конференц-залі готелю «Прага».

У вступному слові голова Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина» Олександр Кеменяш відзначив, що, можливо, 15-й день народження партії слід було відзначити з більшим розмахом, однак, в час коли в країні фактично йде війна і гнуть люди, помпезні святкування недоречні. Олександр Михайлович не став заглиблюватися в історію партії, але зауважив, що протягом усіх років «Батьківщині» неодноразово пророкували внутрішні розколи та поразки, як на виборах так і в політичному житті загалом, але попри всі зловтішання, партія залишається сильною і єдиною. Разом з тим О. Кеменяш наголосив, що партія не стоїть на місці й наразі з ініціативи голови «Батьківщини» Юлії Тимошенко розпочався процес реформування організації. І, як би важко не йшли реформи, їх все одно доведеться провести, можливо, доведеться приймати серйозні кадрові рішення як на рівні районів так і на обласному рівні.

Учасників зібрання також привітав голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко, який наголосив, що у важкий час, коли післяреволюційна країна опинилася фактично у стані війни, саме «Батьківщина» взяла на себе всю повноту відповідальності за державу, що безперечно свідчить про те, що це партія №1 в Україні й за чисельністю й за кадровим резервом.

Також виступили: голова Рахівської «Батьківщини» Євген Німчук, партійці з Мукачева Іван Колядка та Олександр Переста та Андрій Шекета від Міжгірщини.

Заступник голови партії, депутат обласної ради Мирослав Білецький подякував усім присутнім за участь у президентській кампанії, а Олександр Кеменяш нагородив керівників  штабів, які показали найкращі результати, Єгора Микитюка та Андрія Данканича грамотами політради партії.

Протягом наступного тижня урочистості з відзначення 15-річчя «Батьківщини» також відбудуться в районних та міських партійних осередках, під час яких активістів та старійшин нагородять грамотами та пам‘ятними відзнаками.

 

Коротка довідка

«Батьківщина» як партія була заснована на установчому з’їзді 9 липня 1999 року на базі Всеукраїнської громадської організації «Союз миролюбних сил «Батьківщина», створеної ще у 1995 році.

навесні 1999 року за ініціативи народного депутата України Юлії Тимошенко у Верховній Раді була створена депутатська група «Батьківщина», члени якої згодом стали кістяком нової політичної сили.

На другому з’їзді партії 18 грудня 1999 року головою «Батьківщини» була обрана Юлія Тимошенко, яка незмінно займає цей пост ось уже майже 15 років. Першим заступником голови партії став Олександр Турчинов.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»

http://nedilya.net