Преосвященний владика Мілан з архіпастирським візитом завітав до єпархіального духовного центру імені святого Івана Павла ІІ

У день пам’яті Чудотворної ікони Мукачівської Богородиці, Преосвященний владика Мілан з архіпастирським візитом завітав до єпархіального духовного центру імені святого Івана Павла ІІ під покровом Чудотворної ікони Мукачівської Богородиці, щоб освятити хрести на куполи храму святого Івана Павла ІІ.

Преосвященного владику Мілана зустрів о. Василь Кузма, який є директором Єпархіального центру, та запросив владику здійснити чин освячення хрестів на куполи майбутнього храму.

Після звершення чину освячення владика очолив Архієрейську Службу Божу, яку йому співслужив декан Середнянського деканату став. прот Іван Ісайович та 17 священнослужителів. На протязі цілого дня та перед Літургією отці уділяли Тайну Покаяння та духовно спілкувалися з молоддю. У своєму архіпастирському слові владика просив кожного про молитву перед копією Чудотворної ікони Богородиці, за мир та спокій у нашій державі та наголосив про важливість благодарення Богові, кожного з нас за дар життя.

Після Служби Божої відбулося з нагоди свята мировання і кожний зміг прикластися до новоосвячених хрестів. Пройде час і через декілька років, коли хрести будуть на куполах возноситися до неба, кожен з присутніх на цій урочистій події буде розповідати, що колись він мав можливість прикластися і поцілувати хрест, коли він був освячений.

 

 

 

 

 

Уже є традиційним, коли владика Мілан на свято ікони Мукачівської Богородиці приходить молитися та спілкуватися з молоддю, яка відпочиває у літньому таборі нашої єпархії. Через усі літні канікули на духовний та фізичний відпочинок молодь нашої єпархії проводить час у єпархіальному центрі. Кожного тижня на відпочинок приходять молоді люди. Через велику кількість бажаючих духовно відпочити, молодь чергується по деканатах. Через літній час до літнього табору приходить декілька сотень молоді. Під час тижневого відпочинку акцент кладеться на молитву. Потім слідують розважальні та повчальні програми. У спекотній час також можна поплавати у басейні, гратися чи просто відпочивати з Богом через молитовне спілкування. Головне що у цьому літньому таборі можна знайти добрих друзів, котрі поділяють з тобою молитву та досвід життя з Богом.

http://www.mgce.uz.ua