Суд порушив закон у справі з Мужіївським золоторудником

Прокуратура вимагає скасувати прийняте з порушенням закону рішення суду про передачу лежалих хвостів Мужіївського золоторудника вартістю понад 29 млн. грн.
В ході постійного моніторингу судових рішень прокуратурою області виявлено, прийняте з порушенням норм матеріального та процесуального права, рішення Господарського суду Закарпатської області,повідомила начальник відділу представництва інтересів громадян та держави у судах Алла Андрейчик.

Даним рішенням зобов’язано ТОВ «Закарпатполіметали» передати одному з товариств лежалі хвости – накопичені в процесі видобутку золота, не перероблені в повному обсязі надра (хвостосховища), які знаходяться на ділянці ТОВ «Закарпатполіметали» та відносяться до Мужіївського родовища балансовою вартістю понад 29 млн. грн.

Так, прокуратурою встановлено, що суд неправомірно розглянув та задовольнив вимогу позивача, щодо передачі корисних копалин, оскільки порядок передачі таких родовищ регламентовано на законодавчому рівні та повноваження щодо передачі покладено на міжвідомчі комісії, створені органом виконавчої влади.

Також суд не врахував ту обставину, що право користування надрами засвідчується актом про надання гірничого відводу, який у позивача відсутній.

Відтак, вказане рішення оскаржено прокуратурою Закарпатської області до Львівського апеляційного господарського суду, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

http://zaholovok.com.ua