Валерій Лунченко звернувся до прокурора області щодо законності використання земельних ділянок і спортивних споруд

Зокрема, мова йде про земельну ділянку площею 0,6 га по вул. Електрозаводська, 2, під спортивним комплексом. Ділянку у 2000 році рішенням міської ради було передано у постійне користування, а у 2007 році ділянка була викуплена.

Також, відповідно до інформації Департаменту міського господарства 23.08.2006 між управлінням майнової політики Ужгородської міської ради та приватним підприємством було укладено договір, згідно з яким передано в оренду приміщення будівлі площею 233,3 кв.м та тенісні корти площею 3720 кв.м., що розташовані за адресою м. Ужгород, вул. І. Франка, 1, на строк до 23.08.2026 року.

Законом України «Про фізичну культуру і спорт» передбачено, що земельні ділянки, на яких розташовані спортивні споруди, належать до земель рекреаційного значення. Приватизація спортивних споруд здійснюється відповідно до закону. Зміна цільового призначення приватизованих спортивних споруд не допускається. Постановою Верховної Ради від 03.08.2006 року вважається неприпустимим закриття та перепрофілювання закладів фізичної культури і спорту, фізкультурно-оздоровчих і спортивних споруд.

З метою залучення населення до здорового способу життя та масових занять фізичною культурою, Валерій Лунченко просить вжити заходів прокурорського реагування щодо дотримання вимог земельного законодавства та законодавства про фізичну культуру і спорт. Йдеться про передачу в оренду, використання та відчуження вказаних у листі фізкультурно-оздоровчих та спортивних споруд.

Лист було надіслано на підставі звернення до голови ОДА Президента Закарпатської обласної федерації з тенісу про порушення законодавства щодо функціонування та утримання об’єктів спортивної інфраструктури в Ужгороді.

Прес – центр ОДА

http://carpathia.gov.ua