У Тячеві пройшла дев’ята проща народів та національностей

Уже традиційно на святкування празника рівноапостольних Кирила і Методія, відбуваються проща народів та національностей. До міста Тячів приїжджають паломники з цілої області, с сусідніх областей а також із-закордону : Румунія, Словаччина.

У цей день усі молитовно та пісенно прославляють Бога на різних мовах. Так ми можемо бачити єдність усіх християн, котрі незважаючи на національність можуть єдиними устами і серцем возносити хвалу нашому Милосердному Богу.

Розділити радість святкування прийшов Преосвященний владика Мілан та владик – помічник Ніл.

Владик зустрів декан Тячівського деканату прот. Йосиф Штогрин. Архієрейську Службу Божу владикам співслужив митр. прот. Тарас Ловска, вікарій Хустського вікаріату, став. прот. Микола Копич, декан Великобичківського деканату, прот. Дан Нуцу, декан Румунського деканату, прот. Михайло Орос, декан Дубівського деканату, прот. Віталій Полянський, декан Золотарівського деканату прот. Іван Костак, декан Іршавського деканату та 29 священнослужителів.

Проповідь виголосив Преосвященний владика Ніл, де наголосив про важливість та ревність священичого служіння. В часі Служби Божої багато священнослужителів уділяли Тайну Покаяння, щоб кожен зміг приступити до Пресвятої Євхаристії.

Після Літургії владики промовили молитву за мир в Україні та уділили своє благословення усім вірникам.

http://mgce.uz.ua