В нічних закладах міліціонери дітей не знайшли

Відвідавши відповідні заклади вночі, правоохоронці дітей не знайшли.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського міського відділу міліції провели чергову перевірку розважальних закладів Мукачева щодо перебування у них дітей у нічний час без супроводу дорослих.

Правоохоронці перевірили майже всі заклади, які працюють після 22.00 год. У жодному закладі дітей віком до 16 років не виявлено. Це свідчить про те, що постійна профілактична робота з батьками та їх дітьми дає свої позитивні результати.

– Такі рейди стосовно контролю за виконанням відповідного Закону України продовжуватимуться і надалі, – коментує начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Василь Соскіда.

– Слід пам’ятати, що згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення (ст.20-1), перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, з 22.00 год. до 6.00 год. допускається лише у присутності принаймі одного з батьків чи іншого законного представника дитини, або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність. Власники відповідних закладів зобов’язані вживати заходи щодо недопущення порушення Закону та мають право вимагати у відвідувачів документи, які посвідчують особу.

Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення (ст. 180-1), порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час тягне за собою накладання штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності, громадян – власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від 20 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Повторне порушення протягом року – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Батьки або особи, які їх замінюють, несуть відповідальність за ухилення від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, згідно ст.184 Кодексу України «Про адміністративну відповідальність».

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС