Закарпатці зможуть заготовити та збути більше ягід

Ліміти на лісове добро збільшено.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Валерій Лунченко видав розпорядження про ліміт використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань у 2014 році.

До початку сезону заготівель необхідно було визначити необхідні ліміти на ягоди і гриби, які можуть збирати закарпатці. Традиційно, для частини краян, це є суттєвим сезонним заробітком. Тому обласним керівництвом минулого тижня, після обговорення та погодження всіх необхідних лімітів, було підготовлено розпорядження. Так, відповідно до розпорядження, закарпатці зможуть зібрати та реалізувати ягоди та гриби у більшій кількості, ніж минулого року. Для кожного лісового господарства області визначені окремі ліміти. Краяни зможуть заготовити продукцію, а потім продати у спеціальних пунктах прийому.

– Це питання є актуальним, адже зараз саме сезон заготівлі продукції. Для мешканців гірських районів збір ягід і грибів є суттєвим заробітком, тому ми маємо зробити все, щоб період заготівлі і реалізації цієї продукції пройшов з максимальною вигодою для наших краян, – зазначив Валерій Лунченко.

Прес – центр ОДА