До УжНУ надійшли документи від абітурієнтів зі сходу

Надійшли заяви і з Харківщини, Київської та Запорізької областей, є одна навіть зі Слов’янська

Що ближче до кінця прийому документів, то цікавіше, яка ситуація на традиційно найбільш престижних факультетах, серед яких, зокрема, й економічний. Тут приймають заяви на три спеціальності: «Фінанси і кредит», «Облік і аудит» та «Економіка підприємства». Лідирують «Фінанси і кредит» – 187 заяв на денну форму навчання й 45 – на заочну.

Відповідальний секретар відбіркової комісії факультету Ганна Рошко зауважує: «Ми приймаємо документи також і від випускників коледжу, котрі мають диплом молодшого спеціаліста та бажають здобути диплом бакалавра в скорочений термін. Радує, що приносять заяви абітурієнти з дуже високими балами, а також призери олімпіад тощо».

Зрозуміло, що найбільше вступників із Закарпаття, проте надійшли заяви і з Харківщини, Київської та Запорізької областей, є одна навіть зі Слов’янська на Донеччині. Загалом близько 30 % заяв – електронні. «Дуже багато студентів переводяться на ІІІ, ІV, V курси з інших вишів країни. Це, найімовірніше, зумовлено складною ситуацією на Сході України», – припускає Ганна Степанівна.

Медіацентр УжНУ