Іршавські міліціонери заробляли гроші на утримуваних в ізоляторі

В Іршаві прокурори викрили схему, за якою державу обкрадали на десятки тисяч гривень

За фактом незаконного розтрачання державних коштів посадовцями Іршавського ІТТ прокуратурою області проводиться досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем).

Прокуратурою області, проведено перевірку в ізоляторі тимчасового тримання Іршавського РВ УМВС, в ході якої виявлено, що працівники міліції, перераховували приватному підприємцю з державного бюджету суму, яка у 3,6 разів перевищувала фактичну вартість спожитого утримуваними харчування.

Як повідомив старший прокурор прокуратури області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян Віталій Білець: «В ході перевірки, нами встановлено, що упродовж січня-квітня поточного року в ІТТ перебувало від 2-х до 6-ти осіб на місяць. Вартість приготованого для них харчування склала майже 2 500 грн. Проте, при звірці виявлено, що міліція перерахувала підприємцю суму, яка у 3,6 разів перевищує фактичну вартість спожитого».

«Окрім цього, посадовці Іршавського РВ склали неправдиві звіти про фактичне забезпечення осіб харчуванням, які (на той час) у ІТТ не утримувалися. Відтак, сума незаконно витрачених бюджетних коштів на гаряче харчування в Іршавському РВ УМВС склала більше 25 тис. грн.», – зауважив Віталій Мирославович.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області