Прокуратура виявила факт незаконного видобутку корисних копалин в Оріховському родовищі

Прокуратурою встановлено, що на території Оноківської сільської ради в Оріховському родовищі андезитів в межах гірничого відводу надрокористувача – ПрАТ „Андезит” невстановленими особами велося несанкціоноване видобування плитчастого андезиту – відкрито кримінальне провадження.


Як повідомив Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин: «Нами, спільно з фахівцями Державної екологічної інспекції в Закарпатській області та територіального управління Держгірпромнагляду України в Закарпатській області, проведено перевірку в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів з питань дотримання вимог Кодексу України про надра, Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та іншого природоохоронного законодавства».

На території Оноківської сільської ради в Оріховському родовищі андезитів в межах гірничого відводу надрокористувача – ПрАТ „Андезит” велося несанкціоноване видобування плитчастого андезиту.

«На момент перевірки»- пояснив прокурор –«там було заскладовано близько 10 м.куб. каменю бутового (плитняка), відходів бутоандезиту – близько 40 м.куб., а об’єм виробки складає 600 м.куб. Крім того, за межами гірничого та земельного відводів було заскладовано ще близько 12 м.куб. каменю бутового (плитняка), а об’єм виробки складає приблизно 55 м.куб».

Дозвільна документація на користування надрами на вказаних ділянках виробок – відсутня. Загальний розмір збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами на території Оноківської сільської ради становить понад 600 тис. грн.

“Відтак, – завершив Олександр Андришин – нами розпочато кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією кримінального правопорушення – ч.2 ст. 240 КК України — незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення”.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

http://nedilya.net