Понад 20 вантажівок, які мали розмитнитися, зникли

Протягом першого півріччя поточного року спритними ділками “тіньового” бізнесу на адресу суб’єктів господарювання інших областей ввезено з-за кордону понад двадцяти вантажівок з товарами широкого вжитку, які передбачалося розмитнити на внутрішніх митницях.

Однак, до місць призначення товари не доставлені, митне оформлення не проведене, обов’язкові платежі не нараховані та не сплачені. Це призвело до ненадходження в бюджет коштів на суму 3,2 млн. грн.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах). Наразі встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Як повідомив в.о. заступника начальника – начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Закарпатській області Михайло Шукост, за останній час це вже третій випадок порушення митного законодавства при імпортуванні товарів на територію України, по якому відомості внесено до ЄРДР та розпочато досудове розслідування.

Зловмисникам “світить” покарання у вигляді штрафу від 170 до 425 тис. грн., з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області