Закарпатець заразив свою сім’ю туберкульозом

Чоловік лікуватися не хотів, в наслідок цього туберкульозом заразилися його донька та дружина. Тепер закарпатець відповість за свою поведінку перед законом.

За результатами проведеної прокуратурою Міжгірського району перевірки, зареєстровано кримінальне провадження стосовно батька чотирьох малолітніх дітей про вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 166 КК України – злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною.Як повідомив прокурор Міжгірського району Сергій Зовдун: «Встановлено, що протягом останніх двох років, чоловік хворіючи на відкриту форму туберкульозу, будучи соціальнонебезпечним, від лікування неодноразово відмовлявся, про що є його письмові заяви.

Це призвело до того, що його трирічна донька, вже поставлена на тубоблік з діагнозом туберкульоз верхньогрудних лімфатичних вузлів. Причиною захворювання став звісно контакт з хворим батьком. На даний час дитина перебуває на стаціонарному лікуванні в ОКТМО «Фтизіатрія».Слід зазначити, що протягом цього часу на облік, як хвору на туберкульоз поставлено і його дружину.Тепер чоловіку загрожує за ст.. 166 КК України до 5 років позбавлення волі.

Довідка: ст. 166 КК України – Злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною батьками, опікунами чи піклувальниками встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, – карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області