Рятувальники закликають закарпатців бути обережними

Розповідаючи, як правильно поводитися на воді.

Як повідомили в управлінні ДСНС України у Закарпатській області, станом на 30 липня п.р. рятувальники вже зафіксували 17 випадків загибелі людей на воді, 3 з яких – діти. Торік за аналогічний період вода забрала життя 25 закарпатців, 3 з яких – неповнолітні. Загалом, за минулий рік 36 людейстали «жертвами» закарпатських водойм.

Незважаючи на заходи, які вживаються УДСНС та органами державної влади щодо попередження зазначених надзвичайних подій, грубе порушення правил поведінки на воді зафіксовано в Ужгородському, Виноградівському та Іршавському районах, в яких найбільше потопельників.

Тож, «надзвичайники» звертаються до краян із проханням дотримуватися основних вимог безпеки. Вони наголошують, що більшість людей гине через купання в необладнаних місцях, нещасні випадки найчастіше трапляються при порушенні правил поведінки на воді.

Також варто знати, що основними умовами безпеки є суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах; постійний контроль дорослих за дітьми у воді, – наголошують фахівці управління ДСНС України у Закарпатській області.

Відпочинок на воді повинен бути тільки у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях. Не слід заходити у воду в незнайомому для вас місці.Уникайте води із швидкою течією.Не заходьте у воду напідпитку.

Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах; купаючись на «дикому пляжі», у незнайомому місці не пірнайте з берега, гірки, дерева.

«Дотримання цих нескладних правил поведінки на водних об’єктах забезпечить Вам радісний, приємний, і, головне – безпечний відпочинок», – зазначають в управлінні ДСНС України у Закарпатській області.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА