У Берегові затримали сеператиста

Молодий уродженець Закарпаття активно розповсюджував настрої ДНР.

29-річний уродженець Берегівського району, котрий останні роки проживав у м.Горлівка на Донеччині, є активним прихильником сепаратистів на Донеччині та Луганщині.

Днями на зустрічі в ОДА з учасниками акцій протесту проти мобілізації, жінки з Берегівщини поскаржилися керівництву краю на групу молодиків із числа відпочиваючих, які ображають представників нацменшин району. Голова ОДА Валерій Лунченко відразу дав доручення начальнику УМВС області Сергію Шараничу розібратись з цим випадком та убезпечити людей від агресії. Міліція розпочала оперативне відпрацювання і так виявили сепаратиста.

Працівниками карного розшуку Берегівського РВ УМВС в ході відпрацювання м. Берегово був встановлений та запрошений в райвідділ 29-річний уродженець м. Берегово, мешканець м.Горлівка Донецької області. В ході перевірки було встановлено, що останній в 2001 році виїхав на постійне місце проживання в Горлівку, де навчався в одному з вузів. Після чого повернувся в м.Берегово, де жив і працював на одному з підприємств міста. В 2009 році знову виїхав в Горлівку, де мешкав по теперішній час. Також стало відомо, що цей молодик брав активну участь у проросійських мітингах на території Донецької області, організованих прихильниками так званої ДНР.

На даний час вказаний громадянин перебуває в м.Берегово, але підтримує зв’язок зі своїм товаришем-сепаратистом, який є активним членом ДНР. Після проведення перевірки затриманого сепаратиста міліція передала колегам із Берегівського райвідділу СБУ для здійснення подальшої перевірки.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області