Рахівський лісівник потрапить до суду за незаконну вирубку дерев

Майстра лісу Білотисянського лісництва ДП “Рахівське ЛМГ” судитимуть за те, що протягом грудня 2013 року – березня 2014 року, неналежно виконуючи свої службові обов’язки через несумлінне ставлення до них, не вживав заходів щодо забезпечення охорони лісу від незаконних рубок на території ДП «Рахівське ЛДГ» щодо попередження та припинення порушень природоохоронного законодавства.

Як наслідок незаконно зрубано дерев на суму майже 100 тис.грн.

Як з`ясувалося під час досудового розслідування «страж лісу» навіть виявивши незаконні рубки не склав протокол про порушення лісового законодавства, факту самовільних рубок деревини не задокументував, і цим самим допустив вчинення невстановленими слідством особами, відносно яких матеріали досудового розслідування виділені у окреме провадження за ст.246 КК України, незаконної самовільної порубки дерев у ввіреній йому під охорону території лісу.

Згідно акту перевірки дотримання природоохоронного законодавства під час здійснення розробок лісосік в Білотисянському лісництві ДП «Рахівське ЛДГ» обрахунку розміру шкоди заподіяної лісу, проведеного Закарпатським обласним управлінням лісового та мисливського господарства встановлено заподіяну зазначеними незаконними рубками шкоду в розмірі близько 100 тис.грн.

Таким чином, своїми діями майстер лісу вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 367 КК України – службову недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним та громадським інтересам. За це кримінальним кодексом України передбачене покарання у вигляді штрафу від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області