Свалявщину годує мінеральна вода

Бюджет району зріс на 7 мільйонів

За шість місяців 2014 року платники податку на прибуток, які перебувають на обліку в Свалявській ОДПІ, перерахували до державного бюджету майже 7 млн. грн. податку на прибуток. Це на 1,3 млн. грн. перевищує показник аналогічного періоду 2013 року. За червень 2014 року надійшло 673,4 тис. грн. податку на прибуток, що на 67,5% більше в порівнянні з червнем минулого року.

Більшу частину цього базового для бюджету податку сплачено санаторно-курортними закладами та виробниками мінеральної води.
Податок на прибуток є одним із основних бюджетоутворюючих платежів, тому фахівці доходів і зборів району нагадують, що суб’єкти господарювання – юридичні особи, дохід у яких за останній звітний податковий період перевищив 10 млн. грн., подають декларацію за результатами звітного року, при цьому щомісячно сплачують авансові платежі. Не сплачують авансові внески та подають річну звітність суб’єкти підприємницької діяльності, дохід яких не перевищує 10 млн. грн., неприбуткові та новостворені платники податків .

Фахівці Свалявської ОДПІ звертають увагу на те, що відповідно до норм Закону України № 1166–VII від 27.03.2014р. «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» затверджено постійну основну ставку податку на прибуток в розмірі 18 відсотків.

За матеріалами Свалявської ОДПІ