У Закарпатті готуються до нового навчального року

Завзято роблять ремонти у навчальних закладах.

Триває підготовка до нового навчального року у професійно-технічних навчальних закладах регіону.
Відповідно до наказу департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації 30.05.2014 № 226 „Про підготовку до нового 2014/2015 навчального року” у професійно-технічних навчальних закладах триває підготовка до нового навчального року.

З метою якісної та своєчасної підготовки закладів освіти області до нового 2014/2015 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період проводяться обстеження технічного стану будівель і споруд, інженерних мереж, поточні ремонти будівель та приміщень навчального призначення, енергетичного обладнання, систем протипожежного захисту, що сприятиме запобіганню їх руйнування та забезпеченню належного та безперебійного їх функціонування.

Триває підготовка до нового навчального року у професійно-технічних навчальних закладах Продовжується реалізація енергозберігаючих заходів із застосуванням прогресивних теплозберігаючих конструкцій і матеріалів, заміна у разі потреби приладів обліку споживання природного газу, теплової енергії, води та електроенергії.

Так, у Перечинському професійному ліцеї розпочато роботу з переходу на альтернативні види палива шляхом проведення реконструкції газових котелень; поточні ремонти майстерень з професій швачка, перукар, кухар, кондитер, продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів у ДНЗ „Мукачівський центр професійно-технічної освіти”; ремонтні електромонтажні роботи у гуртожитку ДНЗ „Ужгородський центр професійно-технічної освіти” тощо.

Цьогоріч за результатами проведеного професійно-технічними навчальними закладами аналізу регіонального ринку праці, вивчення потреб міст і районів у первинній професійній підготовці, перепідготовці громадян з робітничих професій проліцензовано 27 робітничих професій, з яких 10 – нових.

Більшість професій – інтегровані з двох складових, що дає випускникам більше можливостей у працевлаштуванні.

Триває набір учнів на навчання у 2014/2015 навчальному році. За станом на 28 липня 2014 року зареєстровано понад 2200 заяв учнів, що становить близько 67% від плану державного замовлення.

Новини Закарпаття