Вшанувати пам’ять преподобного Моісея Угрина до Мукачівського монастиря з’їхалися понад 70 священнослужителів

Молитовно вшанувати пам’ять великого угодника Божого – преподобного Моісея Угрина до Мукачівського монастиря з’їхалися понад 70 священнослужителів Мукачівської єпархії.

Святкове богослужіння на честь преподобного Моісея очолив керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Під час богослужіння була виголошена коліноприклонна молитва до святого Моісея Угрина за мир в Україні, припинення кровопролиття, мир та спокій на нашій рідній, українській землі.

Керуючий єпархією також звершив ієрейську хіротонію студента УУБА, диякона Іоанна Сличко.

У своїй проповіді архієрей черговий раз попросив священнослужителів, прихожан та паломників монастиря посилити свої молитви за мир в Україні.

 

 

 

 

 

 

 

В кінці богослужіння, за доброю традицією, започаткованою покійним архієпископом Мукачівським і Ужгородським Євфімієм (Шутак) був звершений молебень з чином воздвиження мощей святого Моісея.

Кожний з прихожан монастиря та паломники мали можливість приложитися до нетлінних мощей преподобного та попросити в нього заступництва і допомоги.

Нагадаємо, що в Мукачівському монастирі знаходиться велика частка мощей (частина правої руки) преподобного Моісея Угрина. Мощі преподобного Моісея Угрина на його історичну батьківщину в 1996 році з благословення Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України з Києво-Печерської Лаври переніс вже покійний, Високопреосвященніший Євфімій (Шутак), архієпископ Мукачівський і Ужгородський та тоді ще, архімандрит, нині вже архієпископ та керуючий архієрей Мукачівською єпархією – владика Феодор.

Сьогодні мощі знаходяться в Свято-Миколаївському храмі Свято-Миколаївського Мукачівського монастиря.

http://mukacheve.church.ua