Люстраційний комітет вимагає продовжити конкурс на посаду головного міліціонера Закарпаття

Люстраційний комітет на чолі з Соболєвим вимагає від Авакова переглянути кандидатуру Шаранича.

– МВС України не тільки з травня саботує роботу кадрових комісій, але й ганебно прикриває свої кулуарні призначення ім’ям Єгора Соболєва і Люстраційного комітету.

До нас звернулася громада Закарпаття, яка вже не перший місяць намагається реалізувати своє право на прозорий відбір кандидатів на керівні посади за участю широкого кола громадськості – правильної, але малоуспішної ініціативи Арсена Авакова.

Після відкриття конкурсу на посаду очільника УМВС на Закарпатті претендувало троє осіб. Генерал-майор Юрій Рахівський та підполковник Василь Рябінчак прийшли на зустріч з громадськістю, а полковник Сергій Шаранич відмовився, мотивуючи надмірною зайнятістю. Громада одноголосно підтримала пана Рахівського, тоді як кандидатуру Шаранича назвали неприйнятною.

За інформацією активістів, незважаючи на це, він організував альтернативні громадські слухання на базі підконтрольної собі Громадської ради при УМВС, отримав рекомендацію від зазначеної організації і, таким чином, заявив про підтримку громадськості Закарпаття.

На всі закиди громадськості місцева влада відповідала, що Пан Шаранич був затверджений кадровою комісією і особисто Єгором Соболєвим, уповноваженим Майданом провести люстрацію в Україні, хоча він участі у роботі кадрової комісії не брав і не давав жодних оцінок кандидатам.

Ми публічно звертаємось до міністра Авакова продовжити конкурс і закликаємо громадськість не полишати боротьби за свої права! – наголошується у зверненні Люстраційного комітету України.

http://www.mukachevo.net