Водій автобуса вирішив піти на обгін

Вечірньої пори на автодорозі “Мукачево-Рогатин” між селами Ділове та Луг Рахівського району сталася дорожньо-транспортна пригода з летальним наслідком.

Водій рейсового автобусу сполученням “Тячів-Київ”, здійснюючи маневр обгону, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив лобове зіткнення з легковим автомобілем “Опель-Аскона”, яким керував пенсіонер ОВС Микола Васильович Тафій.

Внаслідок ДТП Микола Тафій від отриманих травм загинув на місці події. Ще двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження у вигляді забоїв та переломів, з якими їх госпіталізовано в травматологічне відділення Рахівської районної лікарні.

Водій та 25 пасажирів рейсового автобуса не постраждали. Обидва транспортні засоби поміщені на штрафний майданчик.

Очільник Рахівського райвідділу міліції Геннадій Чайковський повідомив, що за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, розпочато кримінальне провадженн за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Підозрюваного у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання. На нього чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Рахівський РВ УМВС