Родини загиблих військових отримають по 609 тисяч

Держава посилила соціальний захист військовослужбовців, мобілізованих у зону АТО, та членів їхніх родин.

Зокрема, збільшено виплату одноразової допомоги сім’ям загиблих воїнів. Нещодавно на засіданні Уряду ухвалено рішення виділити кошти у сумі 99,267 млн. грн.. з розрахунку по 609 тис. грн.. за кожного загиблого з резервного фонду Державного бюджету для виплати одноразової грошової допомоги членам сімей військовослужбовців, загиблих під час виконання ними обов’язків військової служби.

«У відповідності до статті 16 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» військовослужбовці під час виконання ними обов’язків військової служби мають право на гарантовану державну виплату у вигляді одноразової грошової допомоги у разі загибелі у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, що на сьогодні становить 609 тис. гривень», – йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.
Відтак, кошти розподілені з розрахунку 609 тис. грн.. за кожного загиблого.

Зокрема, Міноборони виділено 87 млн. 696 тис.грн.; СБУ – 2 млн. 436 тис.грн.; Держприкордонслужбі – 8 млн 526 тис.грн.; Головному управлінню розвідки Міноборони – 609 тис.грн. Видатки буде здійснено з резервного фонду держбюджету.

Нагадаємо, одноразова грошова допомога призначається і виплачується у розмірі 500-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб. У разі загибелі чи смерті військовослужбовця, військовозобов’язаного або резервіста.

Розмір такої допомоги не залежить від того, яке військовослужбовець має звання, посаду чи вислугу років, а також від виду військової служби, яку він проходить – строкову, контрактну чи за мобілізацією.

Виплата одноразової грошової допомоги проводиться обласними військовими комісаріатами рівними частками членам сім’ї, батькам та утриманцям загиблого військовослужбовця (перераховується на банківські рахунки). Також родинам надається грошова допомога в проведенні поховання у розмірі 500 грн.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА