Мукачівcький підліток вбив 22-річного хлопця

Днями на Закарпатті сталася трагічна подія – неповнолітній (14-річний) закарпатець скоїв вбивство.

Останнє подібне вбивство (вчинене дитиною – також 14-річним хлопцем на Перечинщині) було років 10 тому. Та от хлопець – 9-класник вбиває ножем у спину 22-річного юнака.

Як з’ясувалося, він з неблагополучної багатодітної сім’ї, ріс без батька.

Тепер же хлопцю загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі, – повідомляє Попович Вікторія, прес-секретар прокуратури в Закарпатській області.

Як повідомили в прокуратурі м. Мукачева – розпочато кримінальне провадженя за попередньою правовою кваліфікацією – ст. 115 ч. 1 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

Відповідно до норм Кримінального кодексу України відповідальність з вказаний злочин настає з 14 років, а тому малолітньому не вдасться уникнути кримінальної відповідальності за скоєне.

Вчора,у присутності матері, захисника та психолога у хлопця відібрано пояснення, останній вину у вчиненому визнає повністю, щиро кається.

Слідчим, за погодженням з ювенальним прокурором, складено повідомлення про підозру малолітнього у вчинені вказаного кримінального правопорушення, передбаченого ст. 115 ч. 1 КК України Також, до Мукачівського міськрайонного суду направлено клопотання до взяття його під варту.

Вчора ж, ухвалою слідчого судді до дитини було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Малолітнього конвойовано до ІТТ Мукачівського МВ УМВС України в області.