Папа Римський Франциск може зректися престолу

Папа Римський Франциск може наслідувати приклад свого попередника Бенедикта XVI, який створив прецедент зреченням папського престолу в 2013 році.

Як повідомляє http://www.dw.de, на прес-конференції на борту літака по дорозі з Південної Кореї до Риму Папа Римський заявив, що через проблеми із здоров`ям він може виявитися неспроможним повноцінно виконувати обов`язки глави Римсько-католицької церкви.

За словами 77-річного понтифіка, те, що 60 років тому було для єпископа великою рідкістю, сьогодні вважається нормальною практикою.

Архієпископ Буенос-Айреса Хорхе Маріо Бергольо зійшов на папський престол 13 березня 2013 року, узявши раніше не використане папством ім`я Франциск.

Перший Папа Римський з Нового Світу заробив добру репутацію, вирізнившись скромністю і простотою.

На прес-конференції на борту літака з Південної Кореї він прокоментував твердження про свою популярність. ”Я дивлюся на це як на великодушність народу Божого. Я намагаюся думати про свої гріхи, свої помилки, щоб не піддатися гордині”, – сказав Франциск.

За його словами, ця популярність може тривати недовго, через те, що через два-три роки ”Господь може покликати його до себе”.

http://religions.unian.ua