23 серпня, на площі Народній в Ужгороді відбудеться урочисте підняття Державного Прапора України

Також пройде святкове Віче з нагоди Дня Незалежності.

Урочисте підняття Державного Прапору України розпочнеться о 10-й годині.

У рамках святкування Дня Державного Прапора України та 23-ї річниці незалежності України заплановано провести ряд заходів, які відбудуться в освітній галузі краю.

Відтак, у районах і містах області буде організовано ряд урочистостей, в яких до святкувань залучатимуться представники освітньої галузі на місцях.
Органами освіти, молоді та спорту заплановані численні заходи, серед яких: Міжнародний фестиваль національних культур «Карпатський Вавилон», відкритий турнір «Карпатський ведмідь» (м. Ужгород).

Також планується провести парад вишиванок, урочисте вручення Паспорта громадянина України дітям, яким у День незалежності виповнюється 16 років (м. Мукачево).

Серед найважливіших та актуальних заходів – акція «Подарунок захисникові Вітчизни», «Допоможемо пораненому бійцеві» (м. Берегово).

Також – виставка малюнків та доробок на тему «Україна – єдина країна”» (м. Чоп).

Районний конкурс на кращий учнівський проект «Україна – 23 роки державотворення» пройде у Великоберезнянському районі.
Виставка дитячих творчих робіт «Я – людина. Ми – родина. Дім наш – Україна», фотовиставка «Моя Україно!», майстер-клас з виготовлення українського віночка відбудуться у Виноградівському районі.

Літературно-музична композиція «Україно, моя рідна країна…», круглий стіл «Сторінками історії України», «Люблю Україну, всім серцем люблю» плануються на Іршавщині.

А учнівські конференції «З Днем Незалежності, Україно!», виставка дитячих малюнків «З Україною в серці» – на Міжгірщині.

Відкриття пам’ятних знаків Героям Майдану, години державності «Незалежність: ґенеза української історії», «Україна: шлях у майбутнє», «Місце України як європейської держави у світовій спільноті» відбудуться на Мукачівщині.

У Перечинському районі у таборах з денним перебуванням дітей пройдуть вікторини, конкурси, інформаційні години, перегляди фільмів, приурочені Дню незалежності України.

Цікавий веломарафон «Стежками опришків», виставки квітів «Тобі, Україно», «Найкращі квіти – найкращій Україні», «Нашій Україні, наче тій царівні, Господь уплітає у віночок цвіт» проведуть на Рахівщині.

А на Тячівщині відбудуться поетичні читання, присвячені 23-й річниці незалежності України.

На базі сільських будинків культури Хустщини заплановані тематичні вечори на теми: «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи», «Тебе благословляємо, Україно-мати», «Ми віримо в майбутнє твоє, Україно!».

https://zakarpatpost.net