Громадська рада Ужгорода прийшла під СБУ захищати Бачинську

Зачиненими дверима зустріло сьогодні Управління Служби безпеки України області членів Громадської ради Ужгорода, які прийшли висловити обурення проти звинувачень члена ГР, адвоката Анастасії Бачинської у шахрайстві та підбурюванні до дачі хабара.

Бачинська відома ще і як медіа-юрист, оскільки часто допомагала юридичними порадами і навіть представництвом у судах закарпатським журналістам. Учора, 21 серпня, її нібито «зловили» в одній із кав’ярень в центрі Ужгорода на тому, що вона схиляла клієнта передати судді 2500 доларів за вирішення справи за начебто мировою угодою. Оперативний супровід справи вели працівники СБУ, а тепер наче слідство веде УМВС області.

Сьогодні суд мав би розглянути міру запобіжного заходу щодо Бачинської. Наразі вона, за словами колег із Громадської ради, перебуває у міській лікарні – через стрес, проблеми з тиском.

 

 

 

 

 

 

Голова Громадської ради Ужгорода Олександр Пересоляк запевняє, що звинувачення проти Анастасії надумані, це політичні переслідування за її громадянську позицію, активну роботу у Громадській раді і за те, що вона як адвокат веде кілька резонансних справ, зокрема й щодо корупції в СБУ та в Ужгородській міськраді. Пересоляк та інші юристи збираються оскаржувати будь-які дії проти Бачинської і захищати її.

Активістів було заледве десяток, тому абсолютно незрозуміло, чому ніхто зі Служби безпеки не вийшов, не пояснив ситуацію, не відповів на запитання численних журналістів. Одне з основних – чому таку справу вела аж Служба безпеки.

Лише на якусь хвилину з будівлі висунув голову черговий на прохідній і заявив, що начальника немає взагалі – як відомо, нещодавно керівника закарпатського УСБУ Віктора Любенкова звільнили, а нового наразі не призначили. Але ж не зовсім «безголове» наше СБУ, аж так, щоб не вийти до людей.

http://7dniv.info