Закарпаття: Надходження до бюджетів усіх рівнів зросли

Про це на нараді з керівниками РДА, структурних підрозділів, підрозділів центральних органів виконавчої влади повідомив голова ОДА Валерій Лунченко.

У четвер, 21 серпня, голова облдержадміністрації Валерій Лунченко провів нараду з керівниками РДА, структурних підрозділів, підрозділів центральних органів виконавчої влади в області. У нараді взяли участь перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло, заступник голови ОДА Михайло Рівіс, керівники силових структур регіону.

Під час наради йшлося про підсумки економічного і соціального розвитку області та виконання місцевих бюджетів області за I півріччя 2014 року, ряд інших важливих питань.

Зокрема, обговорили учасники наради і питання проведення мобілізації на території Закарпаття. Керівник області наголосив – кожен очільник району має особисто контролювати, аби не допустити жодних порушень.

Також Валерій Лунченко звернув увагу на необхідності посилити боротьбу з корупцією на усіх рівнях: у випадку виявлення факту зловживань службовим становищем, вимагання хабарів – негайно звільняти та притягати до відповідальності.

Щодо ситуації із надходженнями до бюджетів, то, за інформацією департаменту фінансів облдержадміністрації, впродовж І півріччя 2014 року до бюджетів усіх рівнів Закарпатської області надійшло податків, зборів (обов’язкових платежів) у сумі 2 092,9 млн. грн., що більше відповідного періоду попереднього року на 8,1% або 157,0 млн. гривень. До державного бюджету мобілізовано 1 375,2 млн. грн., що на 10,3% або 128,8 млн. грн. більше, ніж минулого року та до місцевих бюджетів – 717, 7 млн. грн.(більше на 4,1% або 28,1 млн. грн.)

До загального фонду державного бюджету надійшло податків, зборів (обов’язкових платежів) у сумі 1 108,0 млн. грн., що на 4% або 42,8 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року.

До спеціального фонду державного бюджету надійшло 267,2 млн. грн., що більше на 47,5% або на 86,1 млн. грн.

Стосовно економічного та соціального розвитку області, у окремих сферах вдалося значно покращити показники. Зокрема, індекс промислової продукції склав 99,9 %, при середньому по Україні – 95,3 %, темп введення в експлуатацію житла становить 142 %, для кредитування будівництва житла на селі з державного бюджету виділено 1,5 млн.грн., також в області створено 7,5 тис. робочих місць, зросла кількість суб’єктів підприємництва.

Валерій Лунченко також звернув увагу на підготовку до навчального року 2014 – 2015, зокрема, має бути забезпечений безперебійних рух шкільних автобусів, продовжена робота щодо підготовки закладів освіти до опалювального сезону, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-центрі ОДА.

http://nedilya.net