Проти відомої закарпатської активістки Насті Бачинської хочуть сфабрикувати справу, – адвокат

Проти відомої закарпатської активісти, члена Громадської ради при Ужгородській міськраді, відомого адвоката та медіа-юриста Анастасія Бачинської правоохоронні органи намагаються сфабрикувати справу. Про це заявив Олександр Пересоляк, адвокат Анастасії Бачинської, громадський діяч, голова Громадської ради при Ужгородській міськраді.

Як відомо, вчора, 21 серпня, Анастасію Бачинську затримали при отриманні коштів для ніби-то подальшої передачі судді для вирішення справи одного з клієнтів.

За словами Олександра Пересоляка, як вчорашні дії правоохоронців, так і порушена справа заздалегідь організовані та сфабриковані. «Разом з прокуратурою працівники міліції сфабрикували справу проти громадської активістки Анастасії Бачинської, яка роками захищає права громадян, є адвокатом системи безоплатної правової допомоги, членом Громадської ради при Ужгородській міській раді. – Вона задіяна у багатьох процесах, які викривають земельні махінації у місті, у справах по призначеннях, КП «Ужгородський водоканал», веде ряд сфабрикованих кримінальних справ, – каже Олександр Пересоляк. – Хтось хоче відтягнути наш ресурс, щоб ми не займалися громадською роботою, а захистом. Наразі Анастасія не може займатися тими справами, які вела».

Як розповів Олександр Пересоляк, він особисто вчора був присутнім на зустрічі Анастасії Бачинської з братом клієнтки. «Брат клієнтки намагався всунути 2500 доларів США мічених. Адвоката А.Бачинську затримали, почалися слідчі дії, які, стає зрозуміло, давно готувалися, є така підозра що місяць-два. Адвокату інкримінують, начебто вона у майбутньому мала б передати ці гроші судді, – каже О.Пересоляк.

Зараз Анастасія Бачинська перебуває у лікарні, стан здоров’я її погіршився.

http://zaholovok.com.ua