До вихованців соціального центру «Благо» в Ужгороді завітав народний депутат Василь Ковач

Добігає до кінця літо і вже не за горами 1 вересня, яке збере дітвору до школи. Хтось відпочивав і набирався сил перед новим навчальним роком, а хтось посилено готувався до школи – як-от вихованці соціального центру Закарпатського обласного благодійного фонду «Благо» в Ужгороді. 

Ромська меншина залишається найбільш незахищеною та соціально вразливою, і така ситуація наразі не лише в Україні. Низький рівень освіти, нерегулярне відвідування занять у школі, на жаль, є характерними для ромів. Саме тому інтеграція в українське суспільство цієї частини населення нашої країни є дуже важливим питанням на сьогодні.

Соціальний центр фонду «Благо», що покликаний надати початкові знання дітям 6-7-ми років із малозабезпечених ромських сімей, розпочав свою роботу з початку травня цього року. І от уже у серпні перші двадцятеро майбутніх першокласників завершили підготовку до школи. Їх вчили писати й читати, а також знайомили із основними правилами поведінки в колективі.

 

 

 

 

 

 

Чого навчилися – дітки продемонстрували гостям, які навідалися до них з нагоди першого випуску вихованців центру. А прийшли народний депутат України, член парламентської групи «Суверенна європейська Україна» Василь Ковач, начальник управління освіти Ужгородської міської ради Оксана Бабунич, депутати Ужгородської міської ради Юрій Беляков, Юрій Мандич, Василь Гомонай та багато інших. Усі були вражені результатом роботи педагогів та вихователів, які за короткий проміжок часу зуміли багато чому навчити дітей: малята декламували вірші, розгадували загадки на кмітливість, співали та танцювали.

 

 

 

 

 

 

Василь Ковач привітав дітей та їх батьків із таким святом, побажав подальших успіхів та особливо відзначив активну громадянську позицію голови благодійного фонду Елеонори Кулчар, яка доклала неймовірних зусиль для того, щоб такий центр працював.

Кожен майбутній першокласник отримав від народного депутата подаруночки із шкільним приладдям, після завершення урочистої частини свята на діток чекав і солодкий стіл.

Ну а організатори свята також не обійшли увагою свого благодійника: за постійну допомогу, яку народний депутат надає фонду, Василю Іллічу вручили подяку, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-службі народного депутата.

http://nedilya.net