На Іршавщині відкрили пам’ятний знак

25 серпня 1944 року – дата, яка увійшла в історію Іршавського району, як день катастрофи військового літака в селі Чорний Потік, урочище Гробище.

З метою вшанування жертв цієї трагедії, відбулося відкриття та освячення пам’ятного знаку на місці авіакатастрофи.Право відкрити пам’ятний знак було надано першому заступнику голови райдержадміністрації Михайлу Полончаку, Чорнопотіцькому сільському голові Євгену Манайло, голові районної організації ветеранів України Денису Білинцю та представнику Закарпатської обласної організації «Клуб 128 дивізії» Олександру Дзвездіну.

Після відкриття Михайло Полончак разом з начальником відділу культури і туризму РДА Ганною Матіко та представниками Чорнопотіцької сільської ради, силових структур, громадськості поклали до підніжжя пам’ятного знаку вінки та квіти.

Крім цього, завідувач історичним музеєм с. Чорний Потік Юрій Фегер провів для присутніх історичний екскурс. Також відбулося освячення пам’ятного знаку та відслужена поминальна панахида за загиблими в катастрофі протоієреєм Василієм – настоятелем Свято-Михайлівського православного храму с. Підгірне й протоієреєм Михаїлом – настоятелем Петро-Павлівського православного храму с. Дийдя (Берегівський р-н).

– Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю історію війні. Не щезне в людській пам’яті великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Ми багато чим завдячуємо тим людям, які поклали свої життя заради нашого з вами майбутнього. Вічна їм пам’ять! – зазначив перший заступник голови РДА Михайло Полончак.

Іршавська РДА