Село Петрівка зустріла День незалежності з вуличним освітленням

Монтаж вуличного освітлення став можливий завдяки народному депутату України Василю Ковачу.
У селі Петрівка Ужгородського району відбулася подія, якої довго чекали місцеві мешканці – завершено роботи з монтажу вуличного освітлення. Для невеличкого, віддаленого від районного центру села у 130 дворів та трохи більше чотирьох сотень жителів, це питання було надзвичайно актуальним: Петрівка знаходиться у зоні постійного підтоплення, поруч розташований пункт перестановки вагонів з цистернами з небезпечними вантажами. Самотужки вирішити проблему не могли, тому й звернулися з проханням по допомогу до народного депутата України Василя Ковача.

Василь Ілліч профінансував придбання понад 2700 метрів кабелю, кріплення та необхідні роботи, сільська рада виділила кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації, зробили свій внесок і селяни, які закупили світильники. Так спільно поклали крапку у вирішенні багаторічної проблеми. Адже вуличного освітлення у селі не було ніколи, а темні вулиці несли небезпеку і водіям, і пішоходам.

 

 

 

 

 

 

На урочисте включення ліхтарів приїхали народний депутат України, член парламентської групи “Суверенна європейська Україна” Василь Ковач, голова Ужгородської РДА Марія Коваль-Мазюта, Олександр Біро, голова Соловківської сільської ради, до якої входить і Петрівка, депутат сільради Володимир Сенькін, жителі села. Так співпало, що завершили роботи наприкінці минулого тижня, напередодні Дня прапора та Дня незалежності України, тож петрівчани отримали чудовий подарунок до свят.

Крім того, В.Ковач надав кошти ще на одну подію: активна сільська молодь, підтримуючи патріотичний флешмоб, який сьогодні шириться країною, попросила допомоги у нардепа у придбанні фарби для пофарбування мосту у національні кольори.

За словами Василя Ілліча, наразі в Ужгородському районі залишається лише одне село без вуличного освітлення – Худльово. Плануються роботи і там, однак для цього потрібна ініціатива від місцевих жителів і бажання з боку голови села. Нардеп надасть для цього необхідну допомогу, адже провести вуличне освітлення у всіх селах Ужгородського району він обіцяв під час своєї виборчої кампанії у 2012 році. А слово він завжди тримає.

http://nedilya.net