Іршавські педагоги провели конференцію

Вчора у районі відбулося традиційне засідання.

27 серпня в державнійадміністрації відбулась традиційна конференція педагогічних працівників району. В роботі конференціїприйняли участь голова Тячівської райдержадміністрації Петро Голубка та начальник відділу Департаменту освіти і науки, молоді і спорту Закарпатської ОДА Михайло Шеверя. Найпершеучасникизібраннявшанувалихвилиноюмовчанняпам’ятьГероївНебесноїСотні та всіх, хтозагинув у боротьбі за волю і незалежністьУкраїни. Відбулосьтакожтрадиційнепокладанняквітів до пам’ятника Тарасу Шевченку у Тячеві.

Прикметно, що педагоги були одягнуті у національний одяг – вишиванки. Відтак начальник управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Марія Думнич доповіла з питання про підсумки розвитку дошкільної, загальної, середньої та позашкільної освіти у 2013-2014 навчальному році та завдання на 2014-2015-ий. Післячого окремі педагоги поділилисьдосвідом з колегами, зокрема доповіді стосувались роботи в освітніз закладах з обдарованимидітьми, покращенняуправлінськоїдіяльності та впровадженняінформаційно-комунікаційнихтехнологій.

Слово також мав голова батьківськогокомітетуКомсомольської школи Руснак Олег, який розповів присутнім про ефективнуспівпрацюбатьківтамеценатів з керівництвом навчальних закладів, внаслідок чого в сільській школі вдалось провести поточний ремонт та заміну системи опалення.

Крім того голова Глибокопотіцької сільської ради Василь Буга розповів про співпрацюорганівмісцевогосамоврядування з освітянами в питанніпокращенняфункціонуваннянавчальнихзакладів району.

Михайло Шеверя зауважив на окремихкритичних моментах в організаційнавчально-виховного процесу в школах району, зокрема наголосив на важливостіоб’єктивногооцінюваннязнаньучнів та забезпечення для них рівних умов навчання.

Очільник району Петро Голубка звернувувагуприсутніх на важливостіекономії природного газу та використанняальтернативнихджереленергії.Крім того зауважив, щонаразі в школах району залишаєтьсяп’ятиденнийнавчальнийтиждень.

Відтак Петро Петровичзакликав усіхосвітян до плідноїспівпраці у планіпокращенняматеріально-технічногозабезпечення та якостінаданняосвітніхпослуг в навчальних закладах району. Післячогоокремі педагоги та батьки отримали грамоти й подякивідкерівництва району за вагомийвнесок у розвиток освітньої галузі та підготовку навчальних закладів до нового навчального року. Також в рамках конференціїзапропоновано кандидатуру вчителя математики Тячівського ліцею з угорськоюмовою викладання Павла Амбрушана здобуттяпреміїЗакарпатської ОДА ім.Августина Волошина.

Прес-служба Тячівської райдержадміністрації