Валерій Лунченко привітав школярів з початком нового навчального року

У понеділок, 1 вересня, 17,5 тисяч першокласників розпочали навчання у 670 закарпатських школах.

Урочисті святкування у кількох навчальних закладах цього дня відвідали голова Закарпатської обласної адміністрації Валерій Лунченко, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Маріанна Кляп, депутат Закарпатської облради Мирослав Білецький. Насамперед привітало керівництво області учнів Тереблянського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільних навчальний заклад». Заклад було відкрито наприкінці минулого року, вже у другому семестрі 2013/2014 навчального року у 13 класах нараховувалося 260 учнів. У школі працюють сучасні кабінети біології, інформатики та математики.

Валерій Лунченко, вітаючи присутніх зі святом, наголосив, що сьогодні саме хороший рівень освіти, наближення освітнього процесу до європейських стандартів, дає надію на майбутнє України. Керівник краю вручив школі сертифікат на облаштування сучасного комп’ютерного класу. Наступна школа, яку відвідали посадовці – Хустська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 імені А. Волошина. Навчальний заклад розрахований на 650 учнівських місць. У лютому цього року рішенням обласної ради виділено 675 тисяч грн. (500 тисяч гривень – для капітального ремонту даху та 175 тисяч – для ремонту харчоблоку). – Зараз мене переповнюють емоції, у цій школі я розпочав своє навчання. За час що минув, Україна здобула незалежність, та саме цього року вона її по-справжньому відстоює. Не всі учні у нашій країні сьогодні мають можливість відсвяткувати День знань, сісти за свої парти. Знаю, ми є сильною, розумною нацією, ми зуміємо разом відстояти незалежність та майбутнє нашої країни.

Бажаю кожній дитині, першокласнику, випускнику мати в серці любов до Батьківщини. Миру та злагоди всім Вам, – привітав Валерій Лунченко. Також привітали учнів і в Рокосівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Валерій Лунченко передав школі сертифікат на мобільний інтерактивний навчальний комплекс. У навчальному закладі створено кабінети хімії, фізики, математики української мови і літератури. Цього дня перший заступник голови Закарпатської ОДА Андрій Сербайло відвідав урочисті заходи у НВК «Пролісок» та Закарпатському художньому інституті, привітавши учнів, студентів та педагогів з Днем знань.

Прес – центр ОДА