Військові отримали від закарпатців 5 мільйонів

Такі надходження зафіксовано за серпень.

Таку суму збору мобілізовано до бюджету у Закарпатті протягом серпня 2014 року.

Фахівці Міндоходів області відмічають, що півторавідсотковий збір утримується із доходів найманих працівників, а також стягується з виграшів у державну та недержавну лотерею, і не стосується тих категорій населення, як пенсіонери, приватні підприємці, студенти.

Також цей збір не сплачується військовослужбовцями з доходу, який вони отримують у вигляді грошового забезпечення.

На прикладі зарплатного доходу середньостатистичного працівника одного із закарпатських суб’єктів господарювання, фахівці Головного управління Міндоходів наводять сплату військового збору. Так, при нарахованому сукупному доході у розмірі 2 500 грн. за серпень 2014 року, що є середньою зарплатою по області, із працівника стягнуто 37 грн. 50 коп. військового збору.

У відомстві відмічають, що 1,5%-вий збір для однієї людини є посильним та незначним, але, взявши до уваги всю область, з нього формується вагомий внесок до бюджету.

Нагадуємо, що нарахування військового збору запроваджено Законом України від 31 липня 2014 року №1621-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів» та було розпочато з 3 серпня 2014 року.

Рахунки для зарахування надходжень до державного бюджету відкрито за кодом класифікації доходів бюджету 11011000 «Військовий збір». З реквізитами рахунків можна ознайомитись на веб-сайті Територіальних органів Міндоходів у Закарпатській області в розділі «Бюджетні рахунки».

Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області