Лікарку обікрали прямо на роботі

Що штовхнуло паціентку лікарні поцупити гаманець лікаря, тепер з’ясовують ужгородські міліціонери.

Обідньої пори до чергової частини Ужгородського міськвідділу міліції звернулася 49-річна ужгородка, лікар однієї з медичних установ міста. Жінка повідомила, що з службового кабінету зник її гаманець. В гаманці знаходилося 200 гривень, 5 євро, банківські й дисконтні картки.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та працівники карного розшуку міськвідділу міліції. Коли саме сталася крадіжка, потерпіла вказати не могла. Адже, прийшовши вранці на роботу, поклала свою жіночу сумочку разом з гаманцем в шафу службового кабінету.

Міліціонери детально розпитали потерпілу про відвідувачів, які були у неї на прийомі. З більше десятка паціентів правоохоронців зацікавила жінка, яку потерпіла залишила на кілька хвилин саму в кабінеті.

Правопорушницею виявилася ніде не працююча 36-річна ужгородка. Недобросовісна паціентка розповіла, що на прийом до потерпілої прийшла вперше. Лікар, поспілкувавшись з нею, вийшла на кілька хвилин в сусідне приміщення. Її ж залишила в кабінеті. Каже, що думка про крадіжку виникла спонтанно, адже для вчинення злочину сприяли самі обставини. З легкістю прибравши до рук чужі гроші, зловмисниця спокійно дочекалася лікарку, вислухала її поради як фахівця та спокійнісінько покинула медичний заклад…

Речовий доказ вилучено. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 Кримінального кодексу України (крадіжка), що карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох. Триває слідство.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС