Розпочалася підготовка до референдуму про вступ України в НАТО

5 вересня в Києві відбулися збори громадян щодо всеукраїнського референдуму стосовно вступу України до НАТО.

На подвір’ї офісу партії “Батьківщина”, яка й ініціювала винесення питання про вступ України до системи колективної безпеки й оборони НАТО на референдум, зібралися активісти з усієї країни, в тому числі й Закарпаття, й ухвалили відповідні рішення.

Передусім учасники зборів, відповідно до вимог законодавства, проголосували за доцільність проведення референдуму про вступ України до Північноатлантичного альянсу.

Про те, що членство в НАТО – це гарантія національної безпеки для України заявив голова зборів, народний депутат, надзвичайний і повноважний посол України, колишній міністр закордонних справ Борис Тарасюк.

Також учасники зборів затвердили формулювання питання, яке звучатиме так: “Чи підтримуєте Ви приєднання України до Організації північноатлантичного договору (НАТО) як системи колективної безпеки?”

Іншим рішенням утворили ініціативну групу з 500 осіб, визначили її персональний склад і доручили їй організувати процес збору підписів. Уповноваженим представником ініціативної групи обрали народного депутата Сергія Власенка.

Відповідні рішення будуть передані до ЦВК.

Лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко наголосила, що активісти мають намір якнайшвидше зібрати необхідну кількість підписів, щоб референдум щодо вступу до НАТО відбувся одночасно з достроковими парламентськими виборами 26 жовтня.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»