У Тереблі облаштувалась філія Буштинської ДШМ

Заняття педагоги проводитимуть у приміщенні Тереблянської ЗОШ І ст.

Як розповів директор школи Дмитро Салей, у зв’язку з тим, що старшокласників перевели до новозбудованої школи у житловому кварталі для переселенців із Солотвина, школу реорганізували, і лишилось багато вільних приміщень. За домовленістю з відділом культури Тячівської РДА у трьох класах вирішили облаштувати класи для філії Буштинської ДШМ.

Бажаючих навчатись у Тереблі вистачає, адже у жодному з сіл Тереблянської долини немає дитячого мистецького закладу, і батьки возили дітей на заняття у Буштино, за 15 км. За словами директора Буштинської ДШМ Олени Вейгеш, 25 юних тереблянців – учнів 2-3 класів загальноосвітньої школи – вже відвідують заняття на відділах фортепіано, скрипки, вокалу та образотворчого мистецтва. Ще триває набір на відділи духових музичних інструментів, театральний та образотворчий. У перспективі тут відкриють і клас хореографії. Загалом, із вихованцями філії займатимуться 7 педагогів.

З нагоди початку роботи філії вихованці Буштинської ДШМ – фольклорний ансамбль «Розмарінка» під керівництвом Галини Кухар та юний саксофоніст Анатолій Микуляк – влаштували на шкільному подвір’ї невеличкий концерт для школярів та їх батьків.

Тячів