Гепатит гуляє Тячівщиною

Як повідомив начальник Тячівського управління санітарно-епідеміологічної служби Закарпатської області Євген Шелевер, у трьох селах Тячівщини – Руському Полі, Тереблі та Округлій – зафіксовано спалахи захворюваності на вірусний гепатит А.

Так, у Руському Полі з початку цього року виявлено 41 випадок захворювання. Захворіли 16 школярів, двоє вихованців ДНЗ та ще 15 дітей. У Тереблі зафіксовано 18 випадків гепатиту А , 13 з яких – у дітей.

15 випадків за 8 місяців цього року зареєстровано в Округлій. З них 5 – у дітей.За результатами обстежень епідеміологи зробили висновок, що основними причинами спалаху є контактно-побутовий спосіб передачі захворювання та неякісна питна вода у цих селах.За словами Євгена Шелевера, проблема в тому, що у сільських амбулаторіях наразі немає коштів, щоби закупити засоби для проведення дезінфекції та препаратів неспецифічної ретровірусної терапії, які повинні отримувати контактні хворі.

І недужі змушені купувати ці медикаменти за власні кошти.У вогнищах захворювання районна санітарно-епідеміологічна служба провела дезінфекційні роботи. Але єдиною можливістю подальшого поширення інфекції, за словами начальника управління санепідслужби, є щеплення специфічною противірусною вакциною. Однак її вартість немала, тож просив керівництво району віднайти кошти на ці заходи, інакше ситуація може набути загрозливих масштабів.

Tyachiv.com.ua