100 закарпатських спортсменів поповнили склад збірних команд України

За спортивними досягненнями закарпатців до складу збірних команд України ввійшли 100 спортсменів. Про це повідомив заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Віталій Ерфан.

Зокрема, з літніх олімпійських видів спорту до збірної України мають відношення 50 закарпатців, у тому числі до основного складу входять 14, кандидати у збірну – 16 та зараховано до резерву – 20 представників області. А от із зимових олімпійських видів спорту у збірній маємо тільки 16 спортсменів, у тому числі: до основного складу входять 10, кандидати у збірну – 3 та зараховано до резерву – троє представників краю. З неолімпійських видів спорту до збірної входять 34 спортсмени із Закарпаття, у тому числі до основного складу – 11, кандидати у збірну – 8 та зараховано до резерву – 15 представників області.

«Серед 43 учасників збірної команди України на ХХІІ зимових Олімпійських іграх в Сочі честь країни захищали двоє закарпатських спортсменів – ужгородські сноубордисти Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк», – з гордістю повідомив Віталій Ерфан.

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА