Закарпатські рятувальники відзначили професійне свято

17 вересня закарпатські рятувальники відзначили своє професійне свято – День рятівника.

За традицією, вранці в церкві Покрови святої Богородиці, що в Ужгороді на Православній набережній, пройшло святкове богослужіння.

Далі заходи проходили на базі Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Увазі присутніх на плацу частини представили наявний арсенал рятувальної техніки і спорядження: техніка пожежогасіння (автоцистерни, автодрабини), рятувальний автомобіль STAYER, автомобіль піротехнічної групи, сучасне оснащення та спорядження для порятунку в горах і на воді…

Цьогорічні урочистості рятувальники розпочали з хвилини мовчання, якою вшанували всіх, хто загинув за прагнення зберегти Україну суверенною та єдиною державою.

З початку 2014 року пожежно-рятувальні підрозділи області здійснили майже 9 тисяч виїздів. Серед них: ліквідація надзвичайної ситуації об’єктового рівня та 248 некласифікованих надзвичайних подій. За цей період на території краю виникло 1099 пожеж. Під час їх ліквідації рятувальниками ДСНС врятовано 56 краян. У вогняної стихії було відвойовано матеріальних цінностей на мільйони гривень. Групою піротехнічних робіт виявлено, вилучено та знищено 2 тис. 627 вибухонебезпечних предметів.

Хоча робота у кожного рятувального підрозділу різна за своєю специфікою‚ але об’єднує їх одне – запобігти‚ врятувати та допомогти при потребі кожній людині.

УДСНС України у Закарпатській області