У Празі говорили про Закарпаття

У Празі відбулась міжнародна науковаконференція «Підкарпатська Русь у складі Чехословацької держави» (1918 – 1945), яку організували Карлів університет у Празі й Ужгородський Національний університет, – про це повідомляє “Радіо Свобода”.

«Підкарпатська Русь» – під такою назвою територія нинішньої Закарпатської області у 1919 – 1939 роках входила до складу тодішньої Чехословаччини. Цей період розглядався вченими на конференції у рамках історії, освіти, національної політики, правового статусу, релігійного життя, адміністративного устрою, суспільно-економічних і культурних відносин.

Упродовж конференції, 17 і 18 вересня, було виголошено понад 50 доповідей, участь у конференції взяли вчені з України, Чехії, Словаччини, Ізраїлю, Угорщини, Канади.Ве

До конференції у приміщенні філософського факультету Карлового університету була відкрита виставка документів і матеріалів «Громадяни Підкарпатської Руси у боях за свободу Чехословаччини» (1938 – 1945), яку підготував Військовий історичний інститут у Чехії.

Радіо Свобода